Voor kwaliteit met een scherpe blik

Journalistiek

Ik ben afgestudeerd in de Journalistiek en Communicatie en heb gewerkt voor diverse (landelijke) kranten en tijdschriften, in Moskou voor onafhankelijke media en in Nederland. Hier heb ik onder ander artikelen geschreven voor het AD en Yoga Magazine, het meest gelezen yogablad van Nederland. Voor Yoga Magazine heb ik ook blogs gemaakt. 

Wat kun je van mij verwachten? Maatschappelijke betrokkenheid, constructieve blik en scherpe analyse, snel naar de kern en verbinding met een brede context. Altijd op zoek naar feiten, altijd op zoek naar de waarheid. Kritisch en positief.

Algemeen Dagblad​

Voor het AD schrijf ik voornamelijk artikelen over de sociale en maatschappelijke thematiek, gezondheid en welzijn. Gerichte ondersteuning van mensen met dementie en hun naasten, initiatieven om het leven van kinderen met kanker dragelijker te maken, de inzet van de diabeteshulphonden, de bijdrage van een jongerenoprganisatie aan ‘Serious Request’ – dit zijn enkele thema’s waarover ik heb geschreven in het AD. Allemaal op het snijpunt van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de samenleving én de burger. Vanuit de belangstelling voor kunst en cultuur heb ik een kunstenaarsfamilie geïnterviewd, een recensie over een kunstexpositie en een concert geschreven. Ook yoga als levenswijze heb ik opgetekend in het AD.

Freelance.nl

Freelance.nl is het eerste en sindsdien het meest bezochte platform voor freelance opdrachten. Voor dit platform schrijf ik blogs over politieke, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in relatie tot zzp’ers. Je kunt de laatste blogs lezen via deze links: 

Lifestyle Dordrecht

Voor dit glossy magazine én het kwaliteitsblad van Dordrecht schrijf ik journalistieke en commerciële teksten over onder ander geschiedenis, mode, architectuur, ondernemerschap en, inderdaad, de lifestyle.

https://lifestyledordrecht.nl/magazine/

https://issuu.com/lifestyledordrecht/docs/ld_aug20_lr

Yoga International

Voor Yoga International schrijf ik regelmatig blogs, bijvoorbeeld over yoga in tijden van thuiswerken, over een bijzondere yogastudio en yogahoudingen die je beter achterwege kunt laten tijdens de online lessen.

https://yoga-international.nu/blogs/volmaakte-ruimte

Yoga Magazine

Voor Yoga Magazine schreef ik onder ander over yoga voor vluchtelingen en verzorgde ik een blog over Yoga in Moskou.  

www.yogaonline.nl/blog/yoga-in-moskou/ 

Ook behoorde ik tot de gelukkige winnaars van de landelijke schrijfwedstrijd.

Hoeksche zaken

Voor het bedrijfsmagazine “Hoeksche Zaken” heb ik meerdere interviews gemaakt met de ondernemers in de Hoeksche Waard. Wat zijn de ingrediënten van succes? Bedrijven vertellen wat ze drijft en delen hun ‘geheimen’ van succesvol ondernemen. Kennis, vertrouwen, klantgerichte instelling. En de teamspirit. Want als je geen teamspeler bent, sta je al snel buitenspel. Deze bedrijven zijn continu in ontwikkeling, op zoek naar nieuwe manieren van denken en doen in een snel veranderende wereld.

Hoekschewaard.nl

Ondernemerschap gaat niet altijd over rozen. Toch zijn de veerkracht en het innovatieve vermogen van kleinere bedrijven bewonderenswaardig. De interviews voor Hoekschewaard.nl geven het podium aan deze ondernemers om hun kijk op de toekomst en verrijkende ervaringen multimediaal te delen: in de krant en online. De verhalen belichten diverse facetten van het ondernemerschap anno nu: wat is het geheim van een succesvolle business in deze roerige tijden, op welke manier biedt online bedrijfsvoering juist nu een nieuw perspectief en hoe komen wij sterker uit deze crisis? Lees hun verhalen.

https://hoekschewaard.nl/nl/magazine/11

https://hoekschewaard.nl/nl/magazine/13

https://hoekschewaard.nl/nl/magazine/14

https://hoekschewaard.nl/nl/magazine/16

 

 

Blogs & schrijfwedstrijden

Ik schrijf ook blogs en neem deel aan schrijfwedstrijden, onder ander van het Psychologie Magazine, Schrijf!, het Yoga Magazine, schrijfster Christine Pannebakker, het programma ‘Opium’ en diverse schrijfplatforms. Daar heb ik verschillende prijzen mee gewonnen voor onder ander mijn verhaal “De week” naar de gelijknamige roman van Christine Pannebakker. Blogpagina